Når man køber bolig

Hvad er en ejerbolig? En ejerbolig er en selvstændig fast ejendom, hvor du som ejer kan råde over boligen, inden for de rammer, der er fastsat om bebyggelsen i det pågældende område. Det er ejeren, der afgør, hvordan boligen skal finansieres m.m. Hvis der er tale om en ejerlejlighed, skal du være opmærksom på, at alle ejerne af ejerlejligheder i fællesskab har ejendomsret til grunden, fælles bestanddele og tilbehør efter et fordelingstal fastsat i ejerlejlighedsforeningens vedtægter. Det er en pligt at være medlem af ejerlejlighedsforeningen, som varetager administrationen af foreningen.

Fællesudgifter og ejerforening Hvis du køber en ejerbolig, har du som hovedregel pligt til at være medlem af en ejerforening – men i sjældne tilfælde er du ikke forpligtet til det. Ved køb af ejerlejlighed er der tale om en ejerlejlighedsforening. Ved køb af hus/rækkehus er det i stedet oftest en grundejerforening. Der betales fællesudgifter, som dækker omkostninger til drift og vedligeholdelse af ejendommens fællesarealer. Fællesudgifterne fordeles efter et fordelingstal, der er nærmere angivet i foreningens vedtægter.

Ikke med i kontantprisen Når du køber bolig, skal du regne med en udgift til den garanti, som din bank stiller for købet samt udgifter til optagelse af lån i boligen – herunder tinglysning af diverse pantebreve. Endvidere skal du påregne udgifter til tinglysning af skøde samt eventuelle rådgiverudgifter til din egen advokat og byggesagkyndig. Betaling for tilvalg af ikke-standardmaterialer eller lignende vil også blive reguleret i prisen for boligen.

Ikke med i salgsopstillingens brutto/netto Dit eget forbrug af el, varme og vandafledning er ikke medregnet i salgsopstillingens brutto/netto-husleje.

Værd at huske Når du køber en ejerbolig, skal du være opmærksom på, at der skal betales ejendomsværdiskat. Til gengæld kan renteudgifterne fratrækkes på selvangivelsen efter gældende skatteregler.

Uvildig rådgivning Vi råder altid vores kunder til at søge uvildig rådgivning, inden de bestemmer sig endeligt for køb. I Kuben Byg A/S har vi valgt en fuldstændig åbenhed og gennemsigtighed i alle vores ejerboligprojekter, så du i samråd med en eventuel rådgiver har det allerbedste beslutningsgrundlag at træffe dit valg på.

Ejendomsadministration Nogle ejerforeninger lader en ekstern ejendomsadministrator om at forvalte ejerforeningens økonomiske og driftsmæssige forhold. Ejendomsadministratoren tager sig af ejerforeningens budget, regnskab m.v. og aflaster i det hele taget foreningens bestyrelse i den daglige drift.

Præg din bolig

Når du køber en bolig gennem Kuben Byg, ønsker vi  at give dig mulighed for at sætte dit præg på din fremtidige bolig.

Vi eller vores samarbejdspartnere afholder et materialevalgsmøde, hvor du kan se nogle af de forskellige muligheder og træffe dit valg på det bedst mulige grundlag. I materialebeskrivelsen, der er vedlagt i salgsbrochuren, kan du læse om boligernes konstruktioner, standardmaterialer  og ikke mindst om de muligheder, du har for at præge din nye bolig.

Tryghed

Vi har mange års erfaring med at udvikle godt beliggende byggegrunde, tegnet af de rigtige arkitekter til en fornuftig pris. Vi koncentrer os om det, vi er bedst til: Boliger til familien Danmark. Derfor ved vi, hvad vi taler om – og derfor oplever du altid et boligkøb med tryghed, når du handler med Kuben Byg.

Hos Kuben Byg tager vi beliggenhed alvorligt. Vi ved, hvor vores kunder gerne vil bo – tæt på skoler og institutioner, indkøbsmuligheder, offentlig transport og i nærheden af grønne eller blå områder. Dette tænkes ind i hvert eneste af vores byggeprojekter.

Arkitekturen spiller en afgørende rolle. Vi samarbejder med anerkendte arkitekter, der sætter æstetik lige så højt som velfungerende planløsninger, der opfylder moderne familiers behov.

Når du køber en bolig fra Kuben Byg, kan du være tryg ved, at den er energirigtig. Vores boliger kan klassificeres som Energiklasse A, så du sparer på energien samtidig med, at du kan have god samvittighed over for klimaet. Vi har altid fokus på den nyeste udvikling inden for lavenergibyggeri, men i praksis bruger vi kun afprøvede løsninger, der er med til at sikre både holdbarhed og funktionalitet i din bolig.

Til hvert af vores boligbyggerier er der tilknyttet en salgsansvarlig og en projektleder, som holder styr på alle projektets detaljer. Den salgsansvarlige er din kontakt – fra du underskriver købsaftalen til du overtager boligen.

Når du har besluttet dig for en bolig, og underskriver købsaftalen, betaler du blot et depositum på 25.000 kr. Herefter har du 7 dages ret til at fortryde og tid til at tale med f.eks. advokat, bank mm. Det vil sige, når de 7 dage er gået, er aftalen endelig. Hvis du fortryder inden de 7 dage, tilbagebetales dit depositum.

Foruden projektleder og salgsansvarlig medvirker også en lokal ejendomsmægler ved købet – men det er Kuben Byg, du har som aftalepartner.

Under hele byggeforløbet bliver du orienteret om byggeriets status, og undervejs mødes du med den salgsansvarlige for at vælge materialer til din bolig. Vi glæder os også til at se dig til rejsegilde. Når byggeriet af boligen er ved at være afsluttet foretages efter aftale en gennemgang med dig, for at forventningsafstemme. Endvidere for at forsøge at opnå, at der ved indflytning er så få mangler som muligt. Vi lover ikke at vi kan aflevere 100% mangelfrit, men til gengæld lover vi, at vi ikke løber fra vores ansvar således udbedrer vi altid berettigede mangler.

Vi ved at bolighandel handler om tryghed – derfor følger hele forløbet omkring garanti og betaling for boligen den branchegodkendte standard for køb af nybygget fast ejendom. Det betyder bl.a. for dig, at vi først modtager betaling for din bolig, når der foreligger et anmærkningsfrit skøde.

© Copyright - Kuben Byg A/S